Om 316 dagar ska Juntan åka till AMSTERDAM, Tjohoo!

Kunde inte hålla mig. Jag var tvungen att kolla upp lite bilder och fakta om Amsterdam


Amsterdam
är Nederländernas största stad, den officiella huvudstaden (den nederländska regeringen befinner sig dock i Haag). Staden har 750 000 invånare. Ungefär 50 procent av befolkningen har utländsk bakgrund. Enligt 2008 års Cost of Living Survey ligger Amsterdam på 25:e plats när det gäller dyraste städer att bo i.

Staden har över 50 museer och de mest kända är Rijksmuseum, van Gogh-museet, Rembrandtmuseet, Anne Franks hus. Vidare är staden känd för alla sina kanaler och de många cyklar som holländarna använder för att transportera sig med. Amsterdam har den största gamla stan av alla Europas huvudstäder, där det finns många kanaler och små gator.

Amsterdam räknas som världens mest liberala stad. Staden är också känd för sin rika cykelkultur; det finns mer än 700 000 cyklar i staden.

Strax utanför Amsterdam ligger en av Europas mest trafikerade flygplatser, nämligen Schiphol.


Sommaren har även kommit till juntan

Idag var juntan samlade igen, tjohoo! Det är alltid lika trevligt att ses och snacka av sig lite. Det finns alltid något att prata om. Iallfall så var vi hemma hos mig den här gången. Jag hade redan för länge sedan bestämt vad jag skulle bjuda på. Det skulle bli grillad lax inlindad i bacon, pressad potatis och romsås. Mums! Det fanns bara ett litet problem. Vad? Jo, vem ska grilla? Det är ju alltid en karl som grillar. Och när vi har junta så är det ju karlfritt. Så Henke gjorde en snabb genom gång med mig hur jag skulle grilla. Problemet var bara att innan han hade åkt så hade jag glömt vad han hade sagt. Hm, hur mycket tändvätska, ska locket vara på mm. Jag frågade Lena när hon kom:
-Kan du grilla?
-Va, jag? (fniss)
Men då kom Kicki till vår räddning, hon kunde minsann grilla

Som alltid en liten välkomst drink medans vi väntar på middagen.

Kicki var jätte duktig som grill mästare. Det blev bra och jätte gott.

Lena bjöd på en supergod och enkel efterätt:
Vaniljvisp med riven lime varvat med skivade jordgubbar och havreflarn.
Jag lovar, det var super duper gott! En riktig sommar dessert. Prova den!

Idag har vi bestämt väldigt mycket. Vi kommer att åka till Amsterdam den 6-9 maj 2010. Vi kommer att göra något kul med våra underbara och snälla karlar under nov/dec datum ej bestämt med ev den 5 dec. Vad det är kan jag tyvärr ej skriva eftersom en del av våra karlar är nyfikna och läser bloggen (fniss)
Så vad passar bättre än att säga SKÅL! Nu bokar vi

Vi kommer att träffas nästa gång hemma hos Kicki den 26 Juli kl 18,00

RSS 2.0